Four Ladies Blog

 

 

Üdvözlünk

Sziasztok! Köszöntünk mindenkit az oldalon, ami egy minimagazin és, amit négy szerkesztő vezet. Több témában olvashattok, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lesznek ajánlók, DIY-cikkek, lelkis posztok, kultúrával foglalkozó anyagaink, valamint a gamerek és az alternatív divat szerelmesei is otthon érezhetik magukat. Ezek mellett még számtalan dolog várható tőlünk! ;)

Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk:
A szerkesztőség

   

 
Progamajánló

November 9-től várja a látogatókat a budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, ami idén lett 20 éves. December 1. és 24. között minden nap sötétedéstől fényfestéssel készülnek a Gerbeaud - ház falán, amelyet kora délutántól zárásig láthat a vásár közönsége.

 

 
Voksolj!
Melyik platformot szeretitek a legjobban?

Facebook
Instagram
Twitter
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Oldalinfó
Indulás 2018. 10. 29.
Szerkesztők Bővebben rólunk itt
Téma minden, mi minket érdekel
Tárhely G-Portál
Böngésző csak ne Internet Explorer
Köszönet
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Online
Lap tetejére Lap tetejére

 

 

 

Bejegyzések

Halloween gyorstalpaló

2018.10.29. 19:15, Amy

A halloween igazából kelta hagyományokból kialakult ünnep, de mára többnyire Amerikában és Angliában szentelnek ennek nagy felhajtást. Nemrég olvastam, hogy az oroszoknál betiltották, mert idézem „a fiatalokat a halottkultusz maga alá vonja”, és hogy ez milyen fúj dolog már. Szerintem nem, de ők tudják.

A pogány kelta boszorkányok, kísértetek és szellemek ünnepe volt a samhain, az ünnep őse, amit szintén október 31-én tartanak, de nem csak a samhain, de a wicca és más újpogány vallásokban szintén fontos ünnep. Ez az ünnep a kelta halálisten, a druidák istene Crom Cruach kultuszában gyökerezik. Egyébként a samhain gael nyelven novembert jelent.

A halloween elnevezés a nyugati germán óangol nyelv, a mai angol őséből származik. A »szent« jelentésű hālig melléknévből, illetve ennek a főnévi megfelelőjéből a hallow  »szent, szent ember« jelentésű szóból. Az All-Hallows-Even kifejezésből, ahol az utolsó szó az evening (»este«) szó régies változata. Az egész kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en.

A római hódítások során Gallia a Római Birodalom része lett, ezért a kelta kultúra ünnepeinek elemei összemosódtak a római ünnepekkel. A kelták annak idején samhainkor ünnepelték a kelta újévet, ami okt. 31-ére esett, és megköszönték a napistennek, hogy a földet és a termést gazdaggá tette.

És itt befejezném a történelmet, a wikipédián jól le van írva, sőt, ha jól láttam, még a nightingale.gp is foglalkozik vele. Sokkal bővebben.

Tehát, Halloween

Ilyenkor mindenki valami rémisztőt keres, valamit, amitől félhet, édességet ehet közben, és jól szórakozhat. Közben meg ebből is pénzvadász dolog lett, csakúgy, mint a Valentin-napból és a karácsonyból. De ezt a dolgot legjobban Tim Burton filmje, a Karácsonyi lidércnyomás miatt imádom. 

Angolnyelvű területeken nagyon elterjedt a „Trick or treat!”, ahol jelmezbe bújt gyerekek járják a házakat édességekért. A Sims 3-ban is ez van, nézzétek meg jól! Nálunk ilyen nincs, pedig mekkora poén lenne végigszaladni a lakótelepen, mint papírgyűjtéskor XDD.

Többnyire bulik is vannak, mindenki beöltözik bármi borzasztónak. Az ünnep teljesen magával ragadó, annyira, hogy szerintem méltó lezárása az ősznek, és simán készülhetünk már a télnek is, pedig a november is őszi hónap. Ha szabad ajánlom ma estére pár dolgot, akkor mindenképpen olvassátok el a listát, és jó szórakozást ^^.

1. Filmek és sorozatok

A filmek terén ilyenkor horror szokott menni, vagy thriller, a lényeg az, hogy ijesztő legyen, legyen véres, agyas stb. Én minden évben ezeket nézem ilyenkor:

  • Karácsonyi lidércnyomás
  • Holló
  • Halloween
  • Halott menyasszony
  • Alkonyattól pirkadatig
  • Végső állomás
  • Kör
  • Az átok
  • Sikoly
  • Rémálom az Elm utcában
  • Texasi láncfűrészes
  • Az Álmosvölgy legendája (a sorozat is érvényes)
  • Penny Dreadful
  • Fűrész
  • Démonok között
  • Az ördögűző
  • Ragyogás
  • Kedvencek temetője
  • Hocus Pocus
  • The Walking Dead
  • Dracula (mindegy igazából, hogy melyik)
  • Hannibal filmek
  • Péntek 13
  • Hellraiser
  • Szörnyecskék
  • Evil Dead
  • Addams Family
  • Holtak hajnala
  • Insidious

2. Kellékek

Egy biztos kellékem már biztos van: narancssárga fal. Ez a fal csak ezen az egy napon tud érvényesülni. Ilyenkor jöhetnek csontvázakdenevérek, rengeteg kifaragott Jack O' Lantern, vagyis sütőtök. Leggyakrabban mindenki Jacket csinálja a TNBC-ből, de ez miért meglepő mindenkinek? Aztán jöhetnek pókokpókhálókzombikagyakvéres agyakművérvámpírokfarkasok és egyéb dolgok.

3. Zene

Filmzenék minden mennyiségben, de van egy zenekar, akiknél minden nap halloween van: a Creature Feature. Curtiséknál mindig van valami, állandóan valami halloweeni dolgon törik a fejüket. Íme egy újdonság, ami nemrég jött ki:

Természetesen a Nox Arcana sem maradhat ki a felsorolásból, bő repertoárjuk van kísérteties zenékből. Ha egyszer én rendezek erre a napra bulit, mindenképpen ez a kettő előadó lesz a leggyakoribb.

4. Jelmezek, smink

Igazából bárminek beöltözhetsz, csak magadnak nem lehet. És nem azokra a darabokra gondolok, amiket jelmez gyanánt eladnak a felnőtteknek. Nem, ilyenkor te cowboytól kezdve az űrharcosokon át még Drakula is lehetsz. A lényeg az, hogy ijesztő legyen.

Íme az abszolút kedvencek idén:

5. Édességek

Ilyenkor bátran lehet használni a nagyi meggylekvárját, ugyanis tökéletes egy kis vérpótléknak... akár lehet csinálni ujjacskákat, amikbe beleharapva vörös lekvár folyik ki. Vagy akár szellem cupcake-k, pókhálós torták. A képzelet szab csak határt.

Még nincs hozzászólás.
 
Impresszum Kapcsolat Főoldal Oldal tetejére

 


A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.