Four Ladies Blog

 

 

Üdvözlünk

Sziasztok! Köszöntünk mindenkit az oldalon, ami egy minimagazin és, amit négy szerkesztő vezet. Több témában olvashattok, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lesznek ajánlók, DIY-cikkek, lelkis posztok, kultúrával foglalkozó anyagaink, valamint a gamerek és az alternatív divat szerelmesei is otthon érezhetik magukat. Ezek mellett még számtalan dolog várható tőlünk! ;)

Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk:
A szerkesztőség

   

 
Progamajánló

November 9-től várja a látogatókat a budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, ami idén lett 20 éves. December 1. és 24. között minden nap sötétedéstől fényfestéssel készülnek a Gerbeaud - ház falán, amelyet kora délutántól zárásig láthat a vásár közönsége.

 

 
Voksolj!
Melyik platformot szeretitek a legjobban?

Facebook
Instagram
Twitter
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Oldalinfó
Indulás 2018. 10. 29.
Szerkesztők Bővebben rólunk itt
Téma minden, mi minket érdekel
Tárhely G-Portál
Böngésző csak ne Internet Explorer
Köszönet
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Online
Lap tetejére Lap tetejére

 

 

 

Bejegyzések

El Clásico: A mérkőzés

2018.10.29. 16:00, Andi
Sziasztok! Már említettem, hogy szeretem a sportot, és úgy gondolom a kezdésre egy igazán különleges mérkőzést hozok Nektek, ami nem más, mint az El Clásico.  
 
De nézzük is meg, hogy ez mit is takar pontosan:
 
Az El Clásió egészen 1902-ig nyúlik vissza, amin a Spanyol bajnokság két leghíresebb, és talán legjobb csapata mérkőzik meg. Vagyis a Real Madrid és az Fc. Barcelona. A legutóbbi mérkőzésen, amit 2018. május 6.-án játszottak az eredmény döntetlen lett. (2-2) A mostani lesz a 238. a sorban.
 
A csapatok mindig komolyan veszik ezt a csatát, hiszen ez nem csak az egymás elleni rivalizálásról szól, de a bajnokság állását is alaposan befolyásolhatja. Mivel Madrid drukkernek tartom magam, engedjétek meg, hogy ebből a szempontból közelítem meg a dolgokat. Persze azért a Barcát sem fogom figyelmen kívül hagyni.
 
A két csapat ismeretes arról, hogy mindig legendás és fantasztikus focistákat foglalkoztat, akik néha átvándorolnak egyik csapatból a másikba. Ilyen játékosok pl: 
  • A Ronaldo Luis
  • Luis Figo
  • Javier Saviola
  • Kiko Femenía 
Persze vannak olyanok is, akik már évek óta oszlopos tagjai a csapatnak, és akad, akik hosszú évig szolgálták a klubot majd méltósággal, vagy méltatlanul, esetleg megdöbbentő módon távoztak. 
 
 
A mostani Clásió azért is volt különleges, mert az eddigi két legeredményesebb játékos nem volt a pályán, ami furcsa, hiszen már annyira megszoktuk a két nagy név csatározását, és ilyen utoljára 2007 december 23. történt. 
 
Mint ismeretes a Real Madrid sztárja/ikonja a nyáron az Olasz Juventus Fc-hez igazolt. Bennem pedig már akkor felmerül az, hogy mi lesz így a fehér mezesekkel, hiszen úgy vélem a gárdába minden a Portugál körül forgott, és mindent rá alakítottak ki. A felállás, a taktika, mind úgy volt elrendezve, hogy Ronaldo legyen a befejező, és ő legyen az, aki gólt szerez. A Madridi pályafutása során összesen 292 mérkőzésen 311 gólig jutott, vele szemben Benzema 131, míg Bale csak 73 találatig jutott. A megérzésem beigazolódott, hiszen a csapat tegnap hatalmas zakóba futott, és hiába reménykedtem abban, hogy felállnak a fiúk ebből nem lett semmi. 
 
Nyilván örültem mikor kiderült, hogy Messi nem lép pályára, mert egy Sevilla elleni mérkőzésen ráesett a karjára és három hetet kell kihagynia. Félreértés ne essék, nem a sérülésnek örülök, csupán így nagyobb esélyt láttam a Madrid győzelmére. 
 
A mérkőzést tegnap rendezték és a Camp Nou, vagyis az Fc. Barcelona stadionjában. 
 
A vezetést már a 11.-percben megszerezte a hazai csapat,Philippe Coutinho révén. Ekkor még úgy gondoltam ez még belefér, hátha jobb lesz, és felébred a csapat, ám jött egy büntető, amit Suarez érzékesített Az állás így 2-0 volt az első félórában, ami a félidő végéig így is maradt.
 
A szünet után azt hittem a Madrid észhez tért, és talán az öltözőbe valamelyik vezéregyéniség beszélt a fejükkel, hiszen Marcelo meglőtte a maga gólját. A Brazil fiú először rúgott a Madrid színeibe egymás után három mérkőzésen is gólt: 2-1. Ám az örömködés nem tartott sokáig részemről, mert Suarez újra betalált, így a győzelem egyre távolabb került a Madridiaktól:3 -1 Az Uruguay-i csatár itt még nem állt meg, hiszen nem sokkal később megint bevette a kaput, az állást pedig 4- 1-re módosította. 
 
A 87.- percben a Barcelona becserélte a volt Juventus játékost Arturo Vidalt, ami jó döntésnek bizonyult a Blankók részéről, ugyanis a Chilei fiú is beköszönt a kapuba, kialakítva a mérkőzés végeredményét, ami 5-1- lett. 
 
Úgy gondolom, csak gratulálni tudok a Barcelonának, hogy a kulcsemberük nélkül ilyen remek teljesítményt tudtak nyújtani, és kicsit fáj a szívem, hogy csapatom ennyire romokban hever. Szerettem volna egy győztes mérkőzésnek örülni, de ez nem így történt. Biztos vagyok benne, hogy a Madrid is észreveszi ezt, és bízom abban is, hogy előbb utóbb kilábalnak ebből a hatalmas gödörből. A csapat jelenleg közelebb van a kiesési szakaszhoz, mint az éllovas Barcelonához, ami hatalmas szégyen. Ám bizakodjunk a legjobbakban. 
 
Remélem örömmel olvastátok a cikkemet. További minden jót, szépséges hetet. Legközelebb egy olyan csapatot fogok bemutatni Nektek, amelyik nagyon közel áll hozzám.
 
 
Címkék: sport
Még nincs hozzászólás.
 
Impresszum Kapcsolat Főoldal Oldal tetejére

 


Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal